HTML

Családi pénzügyek

"Aki tornyot akar építeni, nem ül-e le előbb, hogy kiszámítsa a költségeket, vajon futja-e pénzéből, hogy fel is építse?"

Friss topikok

2010.05.10. 23:25 buksza.blog.hu

Találkozás a "személyes pénzügyekkel"

Első találkozásom a személyes vagy családi pénzügyek fogalmával, 2007. augusztusában történt. Az MBA (Master of Business Studies) egyik nyári tanfolyama volt. Mind a tanár, mind a tantárgy nagy hatással volt rám. A tanárom, aki Magyarországon élő, szingapúri születésú volt, elmondta,hogy Szingapúrban nincs szociális háló. A gyerekek már az anyatejjel szívják magukba "a gondoskodnom kell magamról" koncepciót. Ez határozza meg az egész életüket. Velünk ellentétben, akiknek azt tanították, hogy majd az állam gondoskodik rólunk és nekünk nem is kell a saját pénzügyeinkkel foglalkozni. Ezeken az órákon ismertem fel, hogy mennyire fontos, hogy időt és energiát fektessek a családunk pénzügyeinek a tervezésébe, mert csak így tudom elérni azt, hogy ne más irányítsa azokat.

A vizsga után több hónapba telt, de végül is megcsináltam a családi költségvetésünket, amit azóta is vezetek és hónapról-hónapra (lassan pedig évről-évre) továbbfejlesztek. Nekem bevált.

Azóta több könyvet is olvastam ebben a témában és rátaláltam olyan anyagokra, amik a családokat tudják segíteni abban, hogy megtervezzék a kiadásaikat, és átláthatóvá tegyék a pénzügyeiket. Ezeket a segédanyagokat, könyvrészleteket, és egyéb, ezzel a témával kapcsolatos dolgokat szeretnék majd megjelentetni ezen a blogon.

Szólj hozzá!

Címkék: költségvetés pénzügy gondoskodás


A bejegyzés trackback címe:

https://buksza.blog.hu/api/trackback/id/tr51991335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása