HTML

Családi pénzügyek

"Aki tornyot akar építeni, nem ül-e le előbb, hogy kiszámítsa a költségeket, vajon futja-e pénzéből, hogy fel is építse?"

Friss topikok

2010.06.04. 10:00 buksza.blog.hu

Akciós termékek

A minap az alábbi cikket találtam. A bevezető:

A magyar háztartások vásárlói viselkedésében is hosszú távú tendenciákat indított el az elmúlt időszak recessziós környezete. A nyugat-európai országokhoz hasonlóan Magyarországon is kialakult a tudatos vásárló modellje. Felértékelődött az árak jelentősége, nőtt a napi fogyasztási cikkek esetében az akciós, promóciós vásárlások aránya - derül ki a GfK Hungária legfrissebb kutatásaiból. 2009-ben megnövekedett az egy-egy háztartás által meglátogatott kereskedelmi láncok száma, illetve többen olvassák az akciós leafleteket is.

Teljes cikk itt található: http://penzcentrum.hu/cikk/1023796/1/csak_az_olcsosag_csak_az_akcio


A cikkben vannak ellentmondások. Azt írja, hogy a tudatos vásárló jóval gyakrabban tanulmányozza a kereskedelmi láncok újságjait, mint eddig, bár a cikk nem így fogalmaz, de emiatt:

A háztartások napi fogyasztási cikk vásárlásainak nominálértéke 1,6 százalékkal magasabb volt 2010 első negyedévében

A cikk szerint bár kevesebbet költünk az üzletekben, mint tavaly, de az akciós termék miatt bemegyünk bármelyik láncba:

Több hipermarket, illetve diszkont lánc esetében tapasztalható trend, hogy bár egy-egy vásárló költési intenzitása alacsonyabb, mint egy évvel korábban, de jelentős vásárlói közönséget, ezáltal többlet fogalmat szereznek más csatornák rovására, így összességében kiegyenlített teljesítményt mutatnak.

Szóval mennyire tudatosak is a vásárlók?

Szólj hozzá!

Címkék: hirdetés akciók vásárló tudatos


A bejegyzés trackback címe:

https://buksza.blog.hu/api/trackback/id/tr802051932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása