HTML

Családi pénzügyek

"Aki tornyot akar építeni, nem ül-e le előbb, hogy kiszámítsa a költségeket, vajon futja-e pénzéből, hogy fel is építse?"

Friss topikok

2010.05.18. 23:27 buksza.blog.hu

Coaching

"Már régóta sejtem, hogy a kis dolgok határozottan a legfontosabbak." (Sherlock Holmes)

A hétvégén coaching tanfolyamon voltunk a férjemmel. Tudom, hogy üzleti körökben ez most a legújabb "buzzword" és jó megélhetési forrás; kb. 40.000.-/óra ha valaki személyesen akarja, hogy coachingolja valaki.

Íme néhány alapelv, amit szerintem érdemes az élet minden területén alkalmazni, természetesen a családi pénzügyekben is.

  1. Egy téma megértése, egy probléma átgondolása vezet el a megoldáshoz szükséges lépések megtételéhez, amelyeket, ha megtesszük, valamilyen változáshoz vezet.
     
  2. A coach segíthet engem az utamon, de nem oldja meg a problémáimat, nem ad tanácsokat (vagyis ez a blog nem felel meg a coaching egyik fontos alapelvének), ő csak támogat abban, hogy megtaláljam én a megfelelő megoldást, kitaláljam a szükséges lépéseket.
     
  3. 80/20 szabály - ebben a koncepcióban: 80% hallgatás, 20% beszéd. Na kinek menne?
     
  4. Mindannyiunknak van vakfoltja.
     
  5. Feszegettük a "félig üres, félig teli pohár" koncepciót is. Tapasztalataim szerint magyarként mi inkább félig üresnek látjuk a poharat. Ezen jó lenne változtatni pozitív gondolkodással; ami nem azt jelenti, hogy ha valamire erősen, sokáig, pozitívan gondolok, akkor az majd megvalósul. Nem. Azt jelenti, hogy mindenben igyekszem meglátni a jót. Ahogy a blogbejegyzést indító idézet is azt jelenti, hogy hajtsunk az apró sikerekre.

Ez a blogbejegyés volt az én mai apró sikerem.


 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://buksza.blog.hu/api/trackback/id/tr912014324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása